VIELÄ EHTII EHDOTTAA VUODEN RUOKAKASVATTAJAA

Ruokatieto palkitsee vuoden ruokakasvattajan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Huomionosoitus on tulevaisuudessa vuosittain jaettava tunnustus.

Ruokakasvatuksen tavoitteena on ymmärtää ruuan reittejä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja – kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Ruokakasvatuksen tavoitteena on, että kuluttajina pystymme tekemään tietoisia ruokavalintoja ja olemme kiinnostuneita ruokailusta ja ruuan vaikutuksista.

VUODEN RUOKAKASVATTAJA JULKAISTAAN RUOKAVISAN LOPPUKILPAILUN YHTEYDESSÄ

 Ensimmäinen Vuoden ruokakasvattaja -palkinnon saaja julkistetaan Ruokavisan loppukilpailun yhteydessä 1.4.2020 Kokkikoulu Espassa. Ruokatieto palkitsee valitun 1000 euron huomionosoituksella.

VIELÄ EHTII EHDOTTAA VUODEN RUOKAKASVATTAJAA

Ruokatieto ottaa vastaan ehdotuksia vuoden ruokakasvattajaksi ja ehdotuksista ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati. Vuoden ruokakasvattajaa myöntää raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään siten, että raatiin on valittu edustajia ketjun osista.

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Vuoden ruokakasvattaja on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta. Vuoden ruokakasvattaja on aktiivinen ja oivaltava alan huippuosaaja.

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Ehdotukset perusteluineen palautetaan sähköpostitse Ruokatietoon ruokakasvatus(at)ruokatieto.fi. 14.2.2020 mennessä. Raati valitsee esityksistä Vuoden ruokakasvattajan.

RUOKAVISA TOTEUTUU JO KYMMENENNEN KERRAN

Vuoden ruokakasvattaja -palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa juuri tänä keväänä ja se juhlistaa samalla kymmenettä kertaa järjestettävää Ruokavisaa. Ruokavisan teemana on tänä vuonna kestävä kouluruokailu. Ruokavisan osaamiskilpailua kisataan netissä osoitteessa www.ruokavisa.fi 14.2. saakka.

LISÄTIETOJA

Emmi Tuovinen
emmi.tuovinen(at)ruokatieto.fi

+358 40 8219099

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta.

Seuraa Ruokavisaa somessa!
Seuraa Ruokavisaa somessa: #ruokavisa #ruokakasvatus

facebook.com/Ruokatieto