Etelä-Suomen Keittiömestarit ry

on toiminta-periaatteeltaan humanitäärinen järjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsenistönsä kädentaitoja, ammattitaitoa ja yhteistyötä.

Tapahtumat

Ammattikunnan tunnus

Cordon Bleu – ammattikunnan tunnus

1 §
Ammattikunnan tunnus on perustettu vuonna 1974
2 §
Tunnus osoittaa haltijan olevan Suomen Keittiömestarien Yhdistys ry:n jäsenen ja omaavan keittiömestarin tai pääkylmäkön ammattitaidon ja -tiedon.
3 §
Tunnuksen myöntää anomuksesta yhdistyksen hallitus edellyttäen, että anoja täyttää em.vaatimukset ja on ollut yhdistyksen jäsenenä vähintään kaksi (2) vuotta, sekä on suorittanut yhdistyksen hallituksen määräämän lunastusmaksun.
4 §
Jos jäsenyys päättyy, sitoutuu tunnuksen saanut palauttamaan sen yhdistykselle, erikseen määrättyä korvausta vastaan.
5 §
Yhdistyksen hallitus voi myöntää ammattikunnan tunnuksen kullattuna henkilölle, joka on ansioitunut yhdistystoiminnassa tai on muuten tukenut yhdistyksen toimintaa, sekä NKF:n tai FMSC:n järjestötoiminnassa ansioituneille henkilöille.
6 §
Kultaisia tunnuksia voi olla käytössä korkeintaan kuusi kappaletta Suomessa ja vastaavasti yksi kutakin FMSC:n jäsenmaata kohden.
7 §
Tunnusta kannetaan gastronomisissa tilaisuuksissa, vuosikokouksissa ja juhlatilaisuuksissa, sekä työpaikalla silloin, kun tulee osoittaa, että kantaja omaa ammattipätevyyden ja on yhdistyksen jäsen.