Ruokarekasta makuelämyksiä Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Kilpipäivänä 13.4.2019

Chaîne des Rotisseurs -järjestö (Paistinkääntäjät) tekee tunnetuksi toimintaansa erilaisin tapahtumin Kilpipäivänä lauantaina 13.4.2019. Paistinkääntäjien Helsingin Voutikunta yhteistyössä Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen kanssa toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman Mauno Koiviston aukiolla Helsingissä. Paikalle tuodaan ruokarekka kuumine pannuineen. Ruokaelämyksiä kansalle valmistavat ja tarjoilevat valkotakkiset kokit ja keittiömestarit tötteröhatuissaan…

Ruokarekka kurvaa paikalle Mauno Koiviston aukiolle 13.4. aamupäivällä ja myynti aloitetaan klo 10.30 ja myynti jatkuu aina 16.30:een, joten monella ohikulkijalla on mahdollisuus maistella vastavalmistettuja herkkuja. Tarjolla on kotimaisia raaka-aineita kunnioittavaa, ilmastoystävällistä rehtiä ruokaa. Leimaa antavaa on yhdessä tekeminen ja iloinen, ruuan ihmisiä yhdistävä- ja kanssakäymistä lisäävä tekeminen! Mukana ammattikokkien lisäksi paikalla on myös innokkaita opiskelijoita Espoon Omniasta.

Ruokarekasta löytää myös vegaanista ruokavaliota noudattava henkilö uusia makuja, kun tarjolle tuodaan punajuuritofua Tammisaaresta – vegeströmmiä” – maukkaine lisukkeineen.

Tämän pioneeritapahtuman taustalta löytyy innokas ja innovatiivinen ammattilaiskolmikko: Jyrki Tarvonen Paistinkääntäjien Helsingin Voutikunnan Vouti ja keittiömestarit Mikko Malinen ja Jari Kumpulainen Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen hallituksesta.

Ruoka-annosten myynnistä saaduista tuotoista lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen – keskiössä on Heikki Hurstin avustustoiminta.

Tapahtuman päätukija on ATRIA. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi: Arla, Dieta, Heinon tukku, Helsingin Mylly, Ilkka Vainion Ystävän Suola, JaloTofu, Kalatalo, Omnia ja Pajunen.

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. Monet Kilpiravintolat antavat Kilpipäivänä alennuksia ja ovat hengessä mukana omilla menuillaan.

Lisätietoja:

Jyrki Tarvonen

Helsingin Paistinkääntäjät ry.

+358 40 7788 663

tarvonenjyrki(at)gmail.com

Mikko Malinen

Etelä-Suomen Keittiömestarit ry.

+358 45 226 2111

tapahtumat@keittiomestarit.fi