Ruokarekastamakuelämyksiä Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Kilpipäivänä 13.4.2019

Chaîne des Rotisseurs -järjestö (Paistinkääntäjät) tekee tunnetuksitoimintaansa erilaisin tapahtumin Kilpipäivänä lauantaina 13.4.2019. PaistinkääntäjienHelsingin Voutikunta yhteistyössä Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen kanssatoteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman Mauno Koiviston aukiolla Helsingissä.Paikalle tuodaan ruokarekka kuumine pannuineen. Ruokaelämyksiä kansalle valmistavatja tarjoilevat valkotakkiset kokit ja keittiömestarit tötteröhatuissaan…

Ruokarekka kurvaa paikalle Mauno Koivistonaukiolle 13.4. aamupäivällä ja myynti aloitetaan klo 10.30 ja myynti jatkuuaina 16.30:een, joten monella ohikulkijalla on mahdollisuus maistella vastavalmistettujaherkkuja. Tarjolla on kotimaisia raaka-aineita kunnioittavaa,ilmastoystävällistä rehtiä ruokaa. Leimaa antavaa on yhdessä tekeminen ja iloinen,ruuan ihmisiä yhdistävä- ja kanssakäymistä lisäävä tekeminen! Mukana ammattikokkienlisäksi paikalla on myös innokkaita opiskelijoita Espoon Omniasta.

Ruokarekasta löytää myös vegaanista ruokavaliotanoudattava henkilö uusia makuja, kun tarjolle tuodaan punajuuritofuaTammisaaresta – vegeströmmiä” – maukkaine lisukkeineen.

Tämän pioneeritapahtuman taustalta löytyyinnokas ja innovatiivinen ammattilaiskolmikko: Jyrki Tarvonen Paistinkääntäjien Helsingin Voutikunnan Vouti jakeittiömestarit Mikko Malinen ja Jari Kumpulainen Etelä-Suomenkeittiömestariyhdistyksen hallituksesta.

Ruoka-annosten myynnistä saaduista tuotoista lahjoitetaanosa hyväntekeväisyyteen – keskiössä on Heikki Hurstin avustustoiminta.

Tapahtuman päätukija on ATRIA. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi: Arla, Dieta, Heinon tukku, Helsingin Mylly, Ilkka Vainion Ystävän Suola, JaloTofu, Kalatalo, Omnia ja Pajunen.

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaakilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineidenkäyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. MonetKilpiravintolat antavat Kilpipäivänä alennuksia ja ovat hengessä mukana omillamenuillaan.

Lisätietoja:

Jyrki Tarvonen

Helsingin Paistinkääntäjät ry.

+358 40 7788 663

tarvonenjyrki(at)gmail.com

Mikko Malinen

Etelä-Suomen Keittiömestarit ry.

+358 45 226 2111

tapahtumat@keittiomestarit.fi