Etelä-Suomen Keittiömestarit Ry
Etelä-Suomen Keittiömestarit on toimintaperiaatteeltaan humanitäärinen järjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsenistönsä kädentaitoja, ammattitaitoa ja yhteistyötä. Yhdistys toimii myös yhteistyökanavana alan muihin järjestöihin.
Yhdistys kuuluu Suomen Keittiömestareiden Liiton ( SKM ) kautta Pohjoismaiden Keittiömestareiden Liittoon ( NKF ) sekä Kokkien Maailmanliittoon ( WACS ) .
Jäsenistöön kuuluu ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja muiden ruokapaikkojen keittiömestareita, pääkylmäköitä ja vuoromestareita. Lisäksi osa jäsenistöstä toimii alan oppilaitoksissa opettajina ja ohjaajina sekä muissa alaan liittyvissä toimipaikoissa erilaisissa tehtävissä. Jäsenet järjestävät myös konsultaatiotilaisuuksia, myyjäisiä, messu-, ja ruokaesittelyjä.
Yhdistys pyrkii järjestämään matkoja kansallisiin ja kansainvälisiin gastronomia-, messu-, ja kilpailutapahtumiin yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.
Jäsenistön sosiaalisen kanssakäymisen edistäminen on osa yhdistyksen toimintaa, jonka puitteissa järjestetään yhteisiä tutustumis- ja vapaa-ajanvietto tilaisuuksia.
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen, joka omaa keittiömestarin tai pääkylmäkön ammattipätevyyden, on toimessa oleva keittiömestari ja on toiminut vähintään kaksi vuotta esimiestehtävissä. Lisäksi pitää olla kahden yhdistyksen jäsenen suositus liittymisestä yhdistykseen.
Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäseneksi, jolloin ei edellä mainittuja kriteereitä vaadita. Kannatusjäsenellä on samat edut kuin varsinaisella jäsenelläkin, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa joissa joudutaan äänestämään.
Myös uransa alussa olevat keittiömestarit ja mestareiksi tähtäävät ovat tervetulleita mukaan YoungChefs -toimintaan. Ilmoittaudu yhteydenottolomakkeella tai laita sähköpostia youngchefs (a) keittiomestarit.fi. Mukaan voi tulla 18-25 -vuotiaat keittiömestarin alut.
Yhteydenotto
Kansallinen korvapuustipäivä 4.10.2019
Sisältä pehmeä, pinnaltaan rapea ja maultaan pehmeän kanelinen. Aidolla voilla leivottu korvapuusti on monien suosikki, suomalainen klassikko. Valion reseptin avulla leivot herkulliset puustit tähänkin päivään.
.Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2019
Juhlista suomalaista ruokaa! Juhlapäivällä halutaan juhlistaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Mukaan on helppo tulla! Poimi ruokakaupan hyllyiltä suomalaista ruokaa, tuotteita, joissa on...

Kutsu ammattilaiselta toiselle työpajaan
Kutsu_Ammattilaiselta toiselle työpajat Meillä Hotelli- ja ravintolamuseossa on alkanut uusi Ammattilaiselta toiselle -yhteisöhanke, jonka puitteissa järjestämme ylisukupolvisia verkostoitumistyöpajoja hotelli- ja ravintola-alan nykyisille, tuleville ja entisille...