Säännöt

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 22.3.1992

1 §
Yhdistyksen nimi on: Etelä-Suomen Keittiömestarien Yhdistys, Södra Finlands Kökchefers Förening ja kotipaikka on Helsingin kaupunki.
2 §

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kaikkien jäsentensä taloudellisia, ammatillisia, sosiaalisia ja intellektuaalisia etuja puolueettomasti ja valtiollisiin asioihin sekaantumatta. Näiden päämäärien merkeissä yhdistys toivoo yhteisymmärrystä ja yhteistyötä ravintola-alan kaikkien järjestöjen kanssa.

Tässä tarkoituksessa yhdistys toimeenpanee neuvottelutilaisuuksia, luentoja ja kursseja. Yhdistys voi asianomaisen luvan saatuaan järjestää juhlia ja arpajaisia. Helsingin ulkopuolisilla paikkakunnilla voi olla yhdistyksen alaisia paikallisosastoja.

3 §
Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen Suomen kansalainen, joka omaa keittiömestarin, taikka pääkylmäkön ammattipätevyyden. Lisäksi yhdistys voi ottaa kannattajajäseniä, sekä kutsua kunniajäseniksi henkilöitä, jotka ovat toimineet ansiokkaasti yhdistyksen hyväksi. Jäseneksi pääsyyn ja jäsenyydestä erottamiseen vaaditaan yhdistyksen kokouksen päätös. Jokaisen jäseneksi hyväksytyn henkilön täydellinen nimi ja ammatti kirjoitetaan jäsenluetteloon, johon muutkin tarpeellisina pidetyt häntä koskevat tiedot merkitään.

 

Jäseneksi hyväksytylle annetaan jäsenkortti.

4 §
Yhdistyksen jokaisen jäsenen on suoritettava yhdistykselle vuotuinen jäsenmaksu, jonka suuruuden kulloinkin kuluvan vuoden aikana tapahtuvana maksuna vuosikokous määrää. Entiset jäsenoikeudet pysyvät muuttumattomina.
5 §
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu seitsemän varsinaista ja kolme varajäsentä. Hallitus valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksesta eroaa vuorovuosina puheenjohtaja ja sihteeri, sekä varapuheenjohtaja, kuitenkin siten, että puheenjohtaja ja sihteeri vaihtuvat samoina vuosina, sekä puolet varsinaisista ja varajäsenistä. Eroaminen tapahtuu ensimmäisen vuoden kuluttua arvalla ja seuraavina vuosina kukin vuorollaan.
6 §
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain viimeistään maaliskuun aikana ja siinä on käsiteltävä seuraavat asiat:

 

  • Vahvistettava tilinpäätös kuluneelta vuodelta.
  • Päätettävä vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle tai muista toimenpiteistä, joihin vuoden kuluessa pidetty hallinto ja siitä tehty tili antavat aihetta.
  • Päätettävä jäsenmaksun suuruudesta.
  • Hallituksen jäsenten vaalit erovuoroisten tilalle. Kaikki hallituksen jäsenet voidaan valita uudelleen.
  • Valittava kaksi varsinaista tilintarkastajaa ja yksi varatilintarkastaja tarkastamaan kuluvan vuoden tilejä ja taloutta.
  • Muut kokouskutsussa mainitut asiat.
7 §
Kutsut vuosikokoukseen on lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta kirjallisesti ja rahastonhoitaja tarkastaa, että sihteerin laatiman jäsenluettelon mukaisesti kutsut on kaikille toimitettu. Kutsut määräaikaisiin ja ylimääräisiin kokouksiin voidaan toimittaa myös suullisesti tai puhelimitse.

 

Äänestyksissä ratkaistaan asiat yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan, ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni.

8 §
Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja pitää niiden, sekä hallituksen laatiman vuosikertomuksen ja muiden yhdistyksen hallintoa koskevien asiakirjojen olla valmiina valittujen tilintarkastajain tarkastettavaksi ennen helmikuun 15.päivää.

 

Tilintarkastajain tulee palauttaa tilit lausuntoineen hallitukselle viimeistään kolme päivää ennen vuosikokousta.

9 §
Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
10 §
Jäsenmaksuin, lahjoituksin, tai muun tavoin karttuvat tulot, yhdistys käyttää vapaasti omiin tarpeisiinsa ja tarkoituksiensa edistämiseen. Yhdistyksen varojen hoidosta on hallitus kokonaisuudessaan vastuunalainen.
11 §
Jos yhdistys ehdotetaan purettavaksi, älköön ehdotusta hyväksyttäkö niin kauan kuin vähintään seitsemän jäsentä sitä vastustaa.

 

Yhdistyksen purkauduttua siirretään ne varat, jotka yhdistyksen epäämättömien velkojen maksun jälkeen mahdollisesti ovat jäljellä käytettäväksi kotimaisen, ravintolain keittiöhenkilökunnan ammattitaidon kehittämiseen.

12 §
Muissa kohdin noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain säännöksiä.