Vuohenjuustopiirakka

Reseptin suunnittelija: 
Herkko Volanen
Ravintola Motti
Vuohenjuusto
50
gr
vuohenjuustoa viipale tai 2 X 20 gr
Punajuuri
1500
g
punajuurikiekkoja
3
l
vettä
0,9
l
balsamico etikka
750
g
ruokosokeria
Maustepussi
5
kpl
laakerinlehti
50
r
valkosipulia
1
rkl
valkopippuria

Leikkaa mandoliinilla punajuuresta 1 cm paksua viipaleta, ota stanssilla kiekkoja. Laita kiekot kattilaan lisä vesi ja muut aineet sekä maustepussi. Laita voipaperista kansi päälle ja keitä kiekot kypsäksi. Jäähytä. Säilytä kiekkoja liemessä. 

Valmistus
1
pkt
kevätkääryletaikina
1
kpl
kananmuna

Levitä kevätkääryle työpöydälle, voitele kanamunalla. Laita vuohenjuustokiekko kevätkäärylen päälle, vuohenjuuston päälle punajuuri kiekko ja sen päälle vuohenjuusto kiekko. Pyöritä koko paketti nyytiksi. 

Appelsiinigeeli
1
l
appelsiinimehua (Tropik, hedelmälihalla)
300
g
hunajaa
20
g
rosmariinia

Laita kaikki aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä. Siivilöi

500
g
appelsiini-rosmariinilientä
8
g
agaria

Sekoita puolet nesteestä agariin, lisää loput nesteet, aja bamixilla. Kiehauta 1 min. Laita astioihin ja jäähdytä. Ennen käyttöä aja blenderilla tasaiseksi ja pakka pursotinpusseihin.