Valkosuklaamoussea ja mehustettuja marjoja

Reseptin suunnittelija: 
Karri Käki
Valkosuklaamousse
2
dl
kuohu-tai vispikerma
100
g
valkosuklaa
1
rkl
vaniljasokeri
1
tlk
sitruunankuoriraaste

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Siirrä kattila sivuun ja lisää joukkoon 1/2 sitruunan kuoriraaste. Paloittele valkosuklaa ja sekoita varoen kuuman nesteen joukkoon. Kun seos on tasainen, siirrä se jääkaappiin jäähtymään. Massa säilyy tarvittaessa 2-3 päivää kylmässä. Vatkaa massa vatkaimella tai tehosekoittimella vaahdoksi kerman tapaan. Kaapaise vatkatusta massasta kuumalla vedellä kostutetulla lusikalla kananmunan muotoinen mousse ja laita lautaselle mehustettujen marjojen kanssa.

Mehustetut marjat
2
dl
tuoreita marjoja
1
rkl
sokeri
1
tlk
marjalikööriä

Laita kaikki ainekset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja peitä kulho kelmulla. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä ja laita kulho kattilan päälle niin että veden pinta ei koske kulhon pohjaan. Siirrä kattila sivuun hellalta ja anna seoksen mehustua 2-3 minuuttia. Lusikoi marjoja ja mehua valkosuklaamoussen kaveriksi.