Suklaafondant

Reseptin suunnittelija: 
Herkko Volanen
100
g
voi
1
dl
sokeri
3
kpl
kananmuna
1,5
dl
vehnäjauho
0,5
rkl
leivinjauhe
1
rkl
kaakaojauhe
200
g
taloussuklaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää sula suklaa taikinaan. Voitele runebergintorttuvuoat tai muffinssivuoat ( 8 kpl.) ja jauhota kevyesti vehnäjauholla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 200 asteessa n. 9 minuuttia. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kumoa varoen. Tarjoa lämpiminä esim. vaniljajäätelön, marjojen tai kermavaahdon kanssa. Voit halutessasi sihdata päälle tomusokeria.