Rapujäätelö

Reseptin suunnittelija: 
Herkko Volanen
Ravintola Motti
Rapujäätelö
1,8
kg
smetanaa
1,2
kg
katkarapuja
1
dl
chilisiirappia
1
dl
glukoosia
2
kpl
sitruunan microplane raastetta
1
kpl
sitruunan mehu

 

Sekoita kaikki raaka aineet, laita paco kulhoihin ja pakasta. Aja rapujäätelöpohja ja lisää rapu haketta 150g / pacokulho

Väkiviinaetikka chili
1,5
g
chiliä (siemenetön)
2
kg
sokeria
2
kg
väkiviinaetikkaa
80
g
merisuolaa

 

Poista chileistä siemenet, aja chilit kutterilla rouheeksi. Yhdistä kaikki raaka-aineet, keitä 15 min. Jäähytä

Chilileipä rouhe
500
gr
vaaleaa leipärouhetta
100
g
voita
200
g
chilisiirappia

Paahda leipärouhe voissa paistinpannulla, sekoita chilisiirapin kanssa, kaada uunipellille ja paahda +120 C n. 30 minuuttia

Salaattimix
200
g
friseesalaattia
200
g
punasalaattia
400
g
jääfenkolisalaattia
200
g
suolattua retiisiä
30
g
Motin vinegrettiä

Irrota friseesalaatista pikkuset sisäsalaatit, pilko punasalaatti ohuen ohueksi. Laita salaatit kylmään veteen. Kuivaa salaatit ja sekoita jääfenkolisalaatin kanssa ja pyöräytä Motin vinegretissä.