Paahdettua ankanrintaa ja quinoa tabouleh

Reseptin suunnittelija: 
Karri Käki
Paahdettua ankanrintaa
2
kpl
Ankanrintaa
1
Kpl
Appelsiinin kuori ja mehu
1
Kpl
Vaniljatanko
1
Tlk
Korianterin siemen
1
Tlk
Sinapinsiemen
3
Kpl
Tähtianis
2
Kpl
Laakerinlehti
1
Tlk
Kokonainen mustapippuri
3
Kpl
Vihreän kardemumman siementä
1
Rkl
Oliiviöljy

Paahda kuivia mausteita kattilassa. Raasta appelsiinin kuori ja lisää ne mehun kanssa joukkoon. Halkaise vaniljatanko ja lisää sekaan. Lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy. Tee viiltoja ankan nahkaan, laita marinadiliemi päälle ja siirrä jääkaappiin yön yli. Nosta ankanrintaa pois marinadista, rouhi pintaan merisuolaa ja laita nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Liesi päälle ja paista nahka rapeaksi. käännä ja ota väri vielä toiselle puolelle. Siirrä ankat uuniin (125c) ja kypsennä 60c sisälämpöön. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi. 

Quinoa tabouleh
200
g
Quinoaa
50
g
Sipuli
100
g
Tomaatti
100
g
Paprika
50
g
Kurkku
1
dl
Oliiviöljy
1
Pnt
Tuore korianteri
Suolaa ja pippuria

Keitä quinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.Kuutioi kasvikset.Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.