Mustatorvisieni-makarooni

Reseptin suunnittelija: 
Herkko Volanen
Ravintola Motti
Makarooni
1500
g
puikulaperunaa
400
g
vehnäjauhoja
25
g
persiljahaketta - hieno
30
g
suolaa

Keitä perunat, soseutta, sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile massasata n. 1 cm paksuta pötköä, leikka siitä 2 cm pätkiä. Keitä pätkiä niin kauan kuin nousevat pintaan, jäähdytä.

Mustatorvisienet
100
g
kuivattuja torvisieniä
0,5
l
kiehuvaa vettä

Kaada vesi sienten päälle ja anna jäähtyä. Siivilöi ja purista sienistä neste pois. 

Valkoherukka ketsuppi
300
g
valkoherukkaa
0,5
l
valkoviinietikkaa
300
g
sokeria
0,5
l
ruokaöljyä

Laita valkoherukat, valkoviini, sokeri blenderiin, laita blenderi päälle, aja kamat tasaiseksi ja rupea lisäämään öljyä niin että tulee hyvää emulkointi.