Glaseerattua porsaankylkeä ja inkiväärillä maustettua kaalisalaattia

Reseptin suunnittelija: 
Karri Käki
Glaseerattua porsaankylkeä
1,5
kg
(luutonta) porsaankylkeä
2
tlk
suolaa, pippuria
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sweet chili kastiketta
1
dl
fariinisokeria
2
tlk
tummaa seesaminsiemenöljyä
1
tlk
appelsiinin kuoriraaste

Hiero lihan pintaan suola ja pippuri. Siirrä kylki mieluiten reunalliseen uunivuokaan.  Sekoita muut ainekset tasaiseksi tahnaksi ja kaada lihan päälle. Paista lihaa pitkään matalalla lämmöllä uunissa, 100-115 astetta n. 3-4 tuntia. Valele maustetahnaa välillä lihan päälle. Kun liha on kypsää ja varovasti nostettaessa rupeaa lohkeilemaan, voit nostaa uunin lämmön 180 asteeseen jotta se saa kauniin värin ja rapean pinnan. VINKKI: kesällä voit nostaa kyljen uunista ennen lämmön nostoa hetkeksi lepäämään ja ottaa kauniin pinnan grillissä!

Inkiväärillä maustettua kaalisalaattia
400
g
keräkaalia
100
g
porkkanaa
100
g
purjosipulia
1
tlk
suolaa
2
rkl
sokeria
0,5
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2
tlk
inkivääritahnaa
3
rkl
majoneesia
1
pnt
tuoretta persiljaa tai korianteria

Leikaa kaali ja purjosipuli ohuen ohueksi suikaleeksi. Raasta porkkana. Sekoita joukkoon muut ainekset paitsi majoneesi ja tuore yrtti ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai vaikka yön yli. Valuta salaatti siivilässä, siirrä kulhoon ja lisää joukkoon majoneesi ja hakattu tuore yrtti. Tarjoile glaseeratun porsaankyljen kanssa.