Kirjolohen taikaa.

Suomalainen kala täyttää korkeat laatukriteerit. Suomessa kirjolohi kasvaa puhtaissa vesissä ja on lyhyiden etäisyyksien sekä nopean ja tehokkaan kylmäketjun ansiosta ruokapöydässä tuoreena.  

Kirjolohen matka

Kirjolohella on maamme kalanviljelyn ja kalakaupan historiassa ainutlaatuinen asema. Ihanteellisissa oloissa kirjolohesta kasvaa kiinteälihainen ja raikkaan makuinen kala, joka sisältää runsaasti omega3 -rasvahappoja, B12- sekä D-vitamiinia. Kirjolohi on terveysvaikutuksiltaan yksi parhaista ruokakaloistamme.

Markuksen Karibia-aiheinen ruokablogikirjoitus

 

Keskellä syvintä talvea on joskus mukava haaveilla lämmöstä, hiekasta varpaiden välissä ja turkoosin sinisen meren kohinasta. Haavematka karibian aaltoihin ja tuoksuihin on ruoan mukana mitä hienoin ja aidoin tapa herätellä itseään ja ystäviä lumisen huurteen keskellä.

Asiaa ravuista (lopussa rapujen keitto-ohje).

     Asiaa ravun historiasta.

Rapu tunnettiin jo antiikin aikoina. Keitettyjä rapuja syötiin silloin melko paljon, mutta ei suinkaan herkuttelumielessä, vaan niiden uskottiin tuovan helpotusta tauteihin, sairauksiin sekä myrkyllisten eläinten puremiin.

Quo vadis, suomalainen ravintolakulttuuri?

Palataanpa vaihteeksi elämän perusasioihin, ettei tämän blogin pito menisi vallan reissaamisella retosteluksi. Eli pakistaan hetki ruuasta ja siitä, mihin suuntaan suomalainen ravintolakulttuuri on menossa.